• English
  • Српски језик

Kako započeti svoj kanabis projekat?

Kako započeti svoj kanabis projekat?

Postoje mnoge teorije o tome koja je najbolja metoda uzgoj medicinskog kanabisa. Ali kao uzgajivač, važno je znati šta funkcioniše i osloniti se na najbolje prakse dobro uspostavljene hortikulturalne metodologije. Ako to kombinujete sa najnovijim znanjem i tehnologijom useva, možete proizvesti visoke prinose medicinskog kanabisa i izgraditi veoma uspešan posao.

Na pravom ste mestu, možemo vam pomoći!!! Možemo Vam ponuditi plastenike, konsultacije i projektovanje, rešenja za objekte namenjene za uzgoj kanabisa

Prvi koraci

Korak 1: Pronalaženje pravog okruženja za uzgoj

Odabir prave strukture je ključan jer će uticati i na vaš kvalitet i na vaš ROI. Za toplija područja biće vam potrebna dobra ventilacija na krovu. Za hladnije klime, možda će vam trebati staklenik.

Canexus nudi širok spektar struktura staklenika, pogodnih za različite klimatske uslove. Naši stručnjaci prilagođavaju najprikladniju tehnologiju za širok spektar klimatskih zona, zahteve tržišta i finansijske mogućnosti kupaca.

 

Korak 2: Kontrolisanje klime i osvetljenja

Održavanje stroge kontrole nad klimatskim uslovima je ključ za optimizaciju razvoja biljaka, kao i za smanjenje rizika od štetočina i bolesti. Održavanjem odgovarajuće vlažnosti i temperature možete izbeći grinje, plesni i druge gljivične infekcije. Sistemi lišavanja svetlosti su neophodni za kontrolu cvetanja, ali ako nisu pametno dizajnirani, imaćete svetlost koja dolazi iz različitih komponenti u stakleniku i utiče na performanse vaših biljaka

 

Step 3: Instaliranje pravog sistema za navodnjavanje i fertirigaciju

Medicinski kanabis zahteva veoma različite protokole navodnjavanja u različitim fazama rasta. Za prvu fazu, razmnožavanje, potrebne su lagane kapljice, visoka vlažnost i sistem koji podržava male kontejnere. Kada su nove biljke dovoljno zrele da se mogu preneti u proizvodni prostor, potrebno je ravnomerno navodnjavanje sa visokom frekvencijom i nultom dodatnom vlažnošću.

To znači da se konačan i tačan rastvor za navodnjavanje stalno priprema u rezervoaru na osnovu 6 različitih kanala za doziranje, zatim se ispituje ispravnost rastvora i tek onda se isporučuje biljkama. I ovo je kontinuiran proces.

 

Korak 4: Pravi sistemi za nadzor i kontrolu

Da biste uzgajali kanabis medicinskog kvaliteta, morate da održavate standarde visokog kvaliteta koje zahteva farmaceutska industrija kako biste bili sigurni da je vaš proizvodni proces dokumentovan i sledljiv. Trebali biste biti spremni da predstavite specifikacije za navodnjavanje, fertigaciju i zaštitu bilja koje su dostupne na zahtev za bilo koju biljku. Sa našim alatima za digitalnu poljoprivredu i nadzor koji imaju ugrađenu sledljivost, možete tačno da znate šta se dešava sa vašim usevom u bilo kom trenutku.

 

Korak 5: Imati pravi sistem upravljanja drenažom

Pošto gajenje u podlozi bez zemlje zahteva navodnjavanje sa zapreminom drenaže od 30% ili više, ponovna upotreba drenaže može vam uštedeti 30-40% troškova đubriva i upotrebe vode. Pored toga, merenje zapremine drenaže je odličan način za praćenje i kontrolu navodnjavanja.

 

Korak 6: Pronalaženje pravih stručnjaka za rad

Da biste dobili najbolji usev, morate pronaći pravog stručnjaka koji će vas voditi u svakoj fazi vašeg projekta kanabisa. Canexus radi velike, visokotehnološke projekte staklenika više od 15 godina i akumulirao je značajne rezultate u svim kulturama, uključujući rešenja za uzgoj kanabisa širom sveta. Ako tražite stručni savet, stojimo vam na raspolaganju.